Humus de faves

Humus de faves
Les faves són unes lleguminoses amb una temporada molt curta, i quan arriben, després de fer-ne unes menjades com més ens agraden, ja no sabem que fer-ne. Per aquest motiu us convido a reinventar o a ampliar el vostre receptari, que de ben segur podrà satisfer, fins i tot, a paladars poc avesats a questa llegum tan particular.

Humus de faves

Ingredients per a 4 persones
  • 250 gr de faves desgranades
  • 1 c. sopera de tahín (crema de sèsam) o si ho preferiu 20 gr de fruits secs variats i picats
  • 1 c. postres de pipes pelades
  • 4-5 c. soperes d'oli d'oliva verge
  • Suc de 1/2 llimona
  • 1 gra d'all
  • Fulles de menta fresca
  • Sal marina
  • Comí (una punta de cullera de cafè, lleugerament torrat i picat al morter)

Elaboració
  1. Poseu a bullir o coeu al vapor les faves, amb alguna fulla de menta i un xic de sal durant 15-20 minuts. Escorreu-les, i deixeu-les refredar. Quan  estiguin a temperatura ambient, poseu-les en un got de batedora amb la resta d'ingredients, reservant algunes fulles de menta per decorar. Triture-ho tot junt, fins aconseguir un puré més o menys fi.
  2. Serviu en un bol o cassoleta i guarniu amb menta fresca i amb un rajolí d'oli d'oliva. Acompanyeu amb bastonets de pa, torradetes, o bé amb crudités (bastonets de verdures: pastanaga, api, cogombre... ) i a gaudir!!!
  3. Aquesta recepta la podeu adaptar a la vostra manera, aprofitant el que us ofereixi l'hort: alls tendres, julivert... i al vostre gust, si no teniu fruits secs però teniu festucs, també us pot quedar molt original. 



Bon profit!!!


Comentaris

  1. Ei Rosa,
    M'ha agradat aixó de l'humus de faves, ja començo a estar cansada de les faves estofades a la catalana.
    Felicitats pel blog,
    Fina Casas

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Fina!!!
      Doncs ja veuràs amb "el pesto"...
      Rosa :)

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada