Babaganuix d'albergínia blanca

"Per la Mare de Déu d'Agost, a les set és fosc" aquesta dita tan coneguda al món pagès, forma part del refranyer relacionat amb el calendari i l'apropament dels solsticis, fent esment a l'escurçament del dia a mitjans d'agost. Tot i que el nostre rellotge ens digui que fins les nou no fosqueja, realment al calendari solar són les set.
A l'hort aquest escurçament ja es comença a notar, i més si venim d'un estiu com aquest, on les hores de sol han estat escadusseres, doncs el ritme de creixement i maduració de les plantes també s'alenteix, especialment en les hortalisses de la família de les solanàcies; em refereixo sobretot a tomàquets, pebrots i albergínies. Tot i que van fent el que poden, corren el risc de quedar verds a la mata :( . Tot i amb això, ja hem fet força conserva de tomàquet i quètxup, i una petita collita d'albergínia blanca, una varietat ben coneguda a la Catalunya central per la seva singularitat i delicadesa, i que aquesta vegada us la vull presentar en forma de "Babaganuix o Mutabal", un plat deliciós a base de puré d'albergínia originari de la Mediterrània Oriental.

Babaganuix d'albergínia blanca

Ingredients
  • 2 albergínies blanques escalivades
  • 2 cull. soperes de tahín (crema de sèsam)
  • 1 gra d'all
  • 1 cull. sopera de suc de llimona
  • 1 cull. petita de comí mòlt
  • 2 cull. soperes d'oli d'oliva verge extra
  • xic de pebre negre mòlt, xic de pebre vermell dolç i picant (opcional)
  • Sal al gust
  • Julivert per decorar

Elabració
  1. L'elaboració és ben senzilla, escaliveu les albergínies i les deixeu refredar en una escorredora perquè treguin una mica el suc, i així us quedarà el puré més consistent.
  2. Esmicoleu les albergínies en un bol amb una forquilla i afegiu-hi la resta d'ingredients  (vigileu que l'all sigui tallat ben fi), remeneu-ho amb la forquilla fins que tingueu la consistència que més  us agradi i proveu-lo per poder-lo rectificar de sal o comí segons us agradi més, i ja el tindreu llest per emplatar.
  3. Serviu-lo amb un xic julivert i un raig d'oli d'oliva, i mmm... deliciós ;)!
  4. Podeu acompanyar-lo amb xips de verdures, crackers d'amarant, creps de fajol, pa libanès, pa de pita...
Al mercat
A la comarca del Bages podreu trobar albergínia blanca als mercats locals, agrobotigues, sindicats de pagesos, verduleries de barri, i cooperatives. Fora del Bages demaneu-ho als vostres proveïdors de confiança.


I... Ja em direu la vostra ;)!!!

Comentaris

  1. Debe estar buenísimo, de momento, perezoso que es uno, lo seguiré consumiendo en los restaurantes (sirios por ejemplo). Chapeau por la cuidadísima estética del blog (fotografías, textos, maquetación...) y por el el lenguaje amable y "engrescador" utilizado.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchísimas gracias por tu opinión y te animo a que lo puebes, pués es facilísimo, :)!!!
      En cuanto al blog, intento disfrutar mucho con lo que hago y sobretodo compartiéndolo con vosotros. Un placer para mi ;)!

      Salud!
      Rosa

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada