Pasta de moniato!!!


"Quedar-se de pasta de moniato" és una expressió que es fa servir quan algú es queda molt sorprès o esbalaït, i ja sabeu com m'agrada jugar a sorprendre amb totes aquestes expressions relacionades amb els aliments i els àpats. Però, és que aquest article hi porta, doncs a les portes de Nadal, temps de trobades familiars i gastronòmiques per excel·lència, volia proposar-vos una recepta llaminera i agraïda de fer, amb ingredients molt saludables i en la qual els més xics de la casa també hi podran fer la seva, perquè no us falti dolçor a taula :).

Boletes de moniato amb ametlles

Ingredients per 4 persones
  • 200 gr de moniatos
  • 100 gr d'ametlla en pols
  • Ratlladura de taronja (Ecològica, per evitar els tractaments i les ceres que es posen a la fruita convencional)
  • 1 dàtil (opcional, per endolcir)
Per decorar:
Coco rallat, cacau en pols o bé garrofa, ametlla trinxada torrada

Pas a pas:
  1. Escaliveu els moniatos al forn, o bé coeu-los al vapor tallats per la meitat i amb pell. Deixeu-los refredar, peleu-los i els poseu en un bol.
  2. Aixafeu amb una forquilla el moniato i li afegiu l'ametlla en pols, 1 cull de postres de pell de taronja ratllada i el dàtil a trossets menuts. Barregeu-ho bé amb la forquilla fins que quedi una pasta homogènia, i ja ho tindreu llest per fer les boletes.
  3. Decoreu les boletes amb coco rallat, cacau o garrofa, cacau + coco, amb ametlla torrada trinxada... podeu guarnir-les com us faci més gràcia.
  4. Presenteu-les en una plata combinant els colors, segons les hagueu decorat.
Una mica d'història...
El moniato és originari d'Amèrica central, i va arribar a Europa de la ma de Cristòfor Colom abans que la patata i el blat de moro, estenent-se ràpidament per tot el continent.

El moniato (Ipomoea batatas) és un tubercle que tenim molt associat a Tot Sants i a la castanyada, però cal recordar que en podem trobar al mercat fins ben entrat l'hivern. 

És molt nutritiu, i versàtil a la cuina. El podeu afegir a les cremes de verdures, verdures saltades, postres, xips... o bé gaudir-lo escalivat al forn, al vapor, o en compota. Aporta vistositat, textura i dolçor als plats.

Apunts dietètics
El moniato és molt ric en betacarotens, pigment que li dona el color ataronjat i que és importantíssim per mantenir la salut de la vista, pell i mucoses, cabells i sistema ossi. També en destaca la vitamina E (sobretot als més ataronjats) i l'àcid fòlic.

En referència a la recepta, cal afegir-hi el valor nutritiu de les ametlles que són riques en greixos saludables, vitamina E i calci.

La pell de taronja li confereix un aport de bioflavonoides, a banda d'un contrast agradable al paladar.

Agraïments
Bé, i aquest és l'últim article de l'any... Volia agrair-vos sincerament la vostra constància a l'hora de seguir-me i interessar-vos pel Raconet..., cosa que m'encoratja a seguir gaudint fent articles, i sobretot compartir amb tots vosaltres aquest tema tan apassionant que relaciona l'alimentació, la salut i el territori. Moltes gràcies :)!


... i Bon Nadal!!!



Comentaris

Publica un comentari a l'entrada