"Pesto de faves"

Avui m'he dit que sí, que ja toca posar-m'hi, doncs ja fa massa dies que no dic ni fava ;), i al final arribarà l'article a misses dites. 

El cert és que a l`hort tot anava fent el seu curs, a la Catalunya central el ritme és més tranquil que en d'altres contrades. Tot just fa un parell de setmanes que collim carxofes i calçots en abundància, després alls i cebes tendres, i ara les faves, però amb aquesta bonança tot es desperta i s'accelera; mates, herbes i tota mena de bestioles van de bòlit.

Però no patiu si feu tard per les faves, us proposaré una recepta que tan queda deliciosa amb faves com amb pèsols, perquè pugueu escollir segons preferències o disponibilitat. Ambdues són lleguminoses molt nutritives, plenes de vitamines i minerals, aporten fibra, ajuden a controlar els nivells de sucre en sang, i el que és molt interessant promouen un estat d'ànim més positiu. D'aquí ve l'expressió "eixerit com un pèsol" ;)!!!

"Pesto de faves"

Poseu a bullir o coeu al vapor 150gr de faves desgranades petites, amb alguna fulla de menta i un xic de sal durant 15-20 minuts. Poseu-les en un got de batedora amb 25 gr de festucs naturals, 1 all, 2 fulles de menta, 4-5 c. soperes d'oli d'oliva verge, sal i pebre. Tritureu-ho fins a obtenir una textura cremosa. 

A taula acompanyeu-la amb pasta, cereal o verdures que més us agradin, i si ho desitgeu hi afegiu formatge parmesà. En aquest cas he fet uns espirals de fajol, molt digestius i nutritius... Doncs bé, ja m'explicareu!!! 

Us deixo també un parell d'enllaços sobre les faves, on hi trobareu més informació sobre la història, propietats i receptes: "El divendres, faves tendres" i "Humus de faves"



... Oh lai la, la masovera se'n va al mercat!!!

Comentaris