Som a l'estiu, en plena temporada de les cireres i possiblement una d'aquelles fruites més esperades, i que ja us avanço que per mi son un autèntic perill, si, si :). No sé quantes vegades n'he dut a casa per elaborar-ne alguna cosa i me les he cruspit abans de fer-ne res. I és que menjar-te-les a mossegades directament del cistell, no em negareu que no té preu ;). Aquesta vegada però m'hi he posat, i animada per una recepta d'una companya blocaire, que us recomano "de totes, totes", autora de:"Mi vida con un vegano", m'he pres la llibertat de compartir la seva idea de "Flam amb llet d'arròs, coco i pinya", i aprofitarem la temporada de cireres per fer-ne un deliciós caramel i si feu tard, sempre el podreu gaudir amb un caramel de móres o prunes que aviat estaran esplèndides.
Flam de beguda d'arròs, coco i pinya
Ingredients
- 500ml de beguda d' arròs,coco i pinya*
- (3gr) 1.5 cull. de postres d'agar-agar en pols*
- 1 cull. sopera de crema d'ametlles blanques (opcional)
- 250gr de cireres
- El suc de 1/2 llimona
- 1 cull sopera de xarop d'atzavara fosc* (Ágave)
- 2-3 cull soperes d'aigua
- Coco rallat al gust
El caramel de cireres
Talleu les cireres a meitats, retireu-ne el pinyol i les poseu-les al foc amb 2 cullerades d'aigua, el suc de 1/2 llimona i el xarop d'atzavara. Deixeu-ho coure 10 minuts. Tritureu i torneu-ho a coure 3-4 minuts més. Reserveu.
El flam
- Separeu un xic de llet de coco i pinya en una tasseta i hi desfeu l'agar agar en pols. La resta la poseu al foc fins que arranqui el bull i hi incorporeu la que hem separat amb l'agar agar. Deixeu-ho coure 2-3 minuts.
- Posem la llet en 6 motlles per flam, els deixem refredar i després reservarem en nevera un parell d'hores.
- Serviu el flam amb el caramel de cireres i coco ratllat.
*Agar agar en pols "Portomuiños"
*Dark ágave de "Naturgreen"
Us deixo un enllaç on hi trobareu més informació sobre les cireres; història, propietats nutricionals, al mercat... MMmmm... I a gaudir!!!
Que bo Rosa! I amb les cireres... nyam!
ResponEliminaEm fa molta il·lusió que t'hagis inspirat en una recepta meva. Moltes gràcies!
M,encanta el teu bloc, és molt interessant i inspirador.
ResponEliminaAh I també soc una coco-lover ;)!!
Abraçades Alba