Mousse d'After Eight

Tant a la primavera com a l'estiu, la gran triomfadora de l'hort és, sens dubte, la menta. Una planta aromàtica amb tal empenta, que si la deixes al seu aire, es fa seva tota l'era, però això no serà pas un inconvenient, ben al contrari...

Després de fer-ne uns saltats amb verdures de temporada, infusions, tabulés, i salses per amanir com la pesto de menta, m'ha fet despertar el record de l'Afer Eight. Si, si, aquella xocolatina anglesa que avui sona a "retro o vintage" i que a la dècada dels anys 80/90 feia aixecar passions i/o refús en la mateixa intensitat alhora. I entre els records d'aquella fusió de xocolata negra amb menta, i la insistència d'aquesta de fer-se valdre a l'hort, he decidit fer-li un homenatge a la meva manera per donar-li la benvinguda. Doncs, som-hi!!


Mousse d'After Eight
Avui tinc una recepta de postres que agradarà a moltes persones, encara que abans de res haig de dir que aquesta mousse que us proposo no és la tradicional amb aquests sabors, és una versió que és més saludable i a més és vegana, de manera que les persones que porten aquest tipus de dieta també podran gaudir-la. 

Aquesta mousse no porta nata ni ou, per donar-li la textura que requereix l'elaboració rebostera clàssica es fa una gelatina amb l'agar agar i després es tritura per airejar-la. Si proveu aquesta mousse vegana de xocolata i menta ja em comentareu què us ha semblat. 

Ingredients
500 ml de beguda d'arròs, 15 fulles de menta fresca (o bé un sobret d'infusió), 2 c / s de cacau pur, 2 c / s de xarop d'arròs (o un altre al gust), 1 c / s de crema d'ametlles blanques o d'ametlla en pols, 1'5 c / p d'agar-agar en pols, una mica de sal marina.

Per decorar 
Gerds, maduixes o móres, fulles de menta, 2 unces de xocolata negra amb menta sense sucre. 

Elaboració
  1. Separa una mica de beguda d'arròs en una tassa i dissol l'agar agar en pols i el cacau. La resta posa-ho al foc amb el xarop d'arròs, el xic de sal i les fulles de menta, fins que comenci a bullir. Apaga el foc i reserva l'olla tapada uns dos-tres minuts. Si utilitzes un sobret d'infusió de menta, incorpora-ho quan comenci a bullir i deixa-ho infusionar quatre minuts tapat.
  2. Retira les fulles, encén el foc de nou i incorpora-hi la resta de llet que hem separat amb l'agar agar i el cacau. Quan arrenqui el bull, deixa-ho coure dos o tres minuts, batent amb freqüència.
  3. Aboca el preparat en un motlle de vidre, ceràmica o silicona (si no queda ple no pateixis), deixa-ho refredar i després reserva a la nevera un parell d'hores.
  4. Després del repòs, retira el motlle de la nevera i talla el flam en quadrets d'uns 5 cm aproximadament. Posa-ho tot al vas de la batedora i bat fins aconseguir la textura d'una mousse. Reserva a la nevera fins al moment de servir.
Acabat i presentació 
Munta la mousse de xocolata i menta en copes o bols i decora amb gerds, maduixes, mores, fulles de menta i encenalls de xocolata negra amb menta.

Comentaris