Farmaciola de viatge


Amb l'arribada de l'estiu, arriben per a molts de nosaltres les vacances, i per tal de ser previsors, tan si aneu a la platja com a la muntanya, us proposo una farmaciola de viatge bàsica.

Es tracta d'una farmaciola, amb productes el més naturals possibles, per fer front a les molèsties més comuns que ens podem trobar quan estem de vacances. 



Els essencials:

Extracte de propòlis + farigola: Faringitis, llagues a la boca, infeccions intestinals i/o generals.

Probiòtics i prebiòtics: Desequilibris intestinals, diarrea i estrenyiment.


Aigua de mar: Diarrees importants o deshidratació.

Perles o caramels de gingebre: Pels marejos.


Oli essencial de Citronella /oli essencial de gerani: Son uns bons repel.lents pels mosquits.

Oli de l'arbre te: Gran antisèptic general, es pot aplicar en picades, ferides, herpes simples... per evitar que s'infectin.


Perles d'all: Molt antisèptiques (via interna i externa), és un antibiòtic natural que es fa servir per diverses infeccions. També és útil com a repel.lent de mosquits.

Gel d'aloe vera: És un gran calmant quan la pell està irritada, aïlla en cas de cremada i és un cicatritzant per les ferides.


Pomada d'àrnica: Antiinflamatòria i analgèsica; per cops, contusions, blaus (no aplicar si hi ha ferida, ni via interna). També es poden trobar en el mercat preparats d'hipèric+àrnica+ calèndula.


Tub d'argila verda: L'argila és molt extractiva i netejadora. Per les picades d'insecte; mosquits, abelles, vespes...

Iòde: Desinfectant general per les ferides.


Altres:
Ampolletes de sèrum fisiològic: Per netejar els ulls i les foses nasals, en cas d' al·lèrgia o brosses poden ser molt útils.

Oli d' hipèric: És el més indicat per cremades i ferides (es pot utilitzar enlloc de l' aloe).

Supositoris de glicerina: Per situacions d'estrenyiment important.

Tisores, pinces, comptagotes, gassa, benes, esparadrap i tiretes, pastilla de sabó. També va bé un drap de cotó o lli per si hem d'embolicar o fer una cataplasma.

Antiinflamatori per via interna i antitèrmic (consultar homeopatia o remei convencional)

Nota important: Abans de posar res damunt de ferides cal netejar-les bé amb aigua i sabó, després ja es pot aplicar el que sigui convenient. En cas de cremada aigua freda abans de res.



Bones Vacancesss!!!

Comentaris