![]() |
Artista i Foto: @rituart.montse |
A Catalunya es fan servir a la cuina des del segle XVIII, i tot i ser una fruita seca, constitueixen una font energètica similar al pa, la pasta, o l'arròs. L' alt contingut en hidrats de carboni complexos i el baix contingut en greixos (conté menys de la meitat que les avellanes, nous, ametlles, festucs...), les fan més properes als cereals.
Tot i que es tracta d'un aliment que tenim associat a Tots Sants, la seva temporada s'allarga ben bé fins a finals de gener, i la resta de l'hivern podem trobar-les assecades.
En el seu moment ja us vaig parlar de les propietats nutricionals, i com les podem fer servir a la cuina. Ara però, volia refrescar com les podem torrar a casa, tot i que la millor manera és al foc a terra o a les brases, també podem torrar-les al forn o als fogons.
Per coure les castanyes, primer les haurem de tallar perquè no explotin (si volem, les podem remullar o escaldar abans, i així es pelaran i digeriran millor).
Al forn
Al forn

Als fogons
Als fogons, podeu fer servir la paella tradicional de torrar castanyes (que té molts forats) també cal tallar-les, i les haureu de remenar sovint perquè es coguin de forma homogènia.
Al mercat
Cultiu proper i ecològic: procureu comprar sempre
castanyes de bona qualitat, cultivades a prop de casa vostra i si pot
ser, d’agricultura ecològica. A Catalunya les zones on es cultiven són
la Garrotxa, el Pla de l’Estany, la Selva, la Conca de Barberà, Osona.
En resum
La castanya és un aliment de temporada que ens ajudarà a adaptar-nos millor al fred, aportant-nos energia duradora i de fàcil assimilació perquè el nostre organisme les reconeix bé.
Marrameu torra castanyes, a la voreta del foc... Pica ben fort, pica ben fort, que piques fusta, pica ben fort!!!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada