Humus de faves
Humus de faves
Ingredients per a 4 persones
Elaboració
Bon profit!!!
Les faves són unes lleguminoses amb una temporada molt curta, i quan arriben, després de fer-ne unes menjades com més ens agraden, ja no sabem que fer-ne. Per aquest motiu us convido a reinventar o a ampliar el vostre receptari, que de ben segur podrà satisfer, fins i tot, a paladars poc avesats a questa llegum tan particular.
Humus de faves
Ingredients per a 4 persones
- 250 gr de faves desgranades
- 1 c. sopera de tahín (crema de sèsam) o si ho preferiu 20 gr de fruits secs variats i picats
- 1 c. postres de pipes pelades
- 4-5 c. soperes d'oli d'oliva verge
- Suc de 1/2 llimona
- 1 gra d'all
- Fulles de menta fresca
- Sal marina
- Comí (una punta de cullera de cafè, lleugerament torrat i picat al morter)
Elaboració
- Poseu a bullir o coeu al vapor les faves, amb alguna fulla de menta i un xic de sal durant 15-20 minuts. Escorreu-les, i deixeu-les refredar. Quan estiguin a temperatura ambient, poseu-les en un got de batedora amb la resta d'ingredients, reservant algunes fulles de menta per decorar. Triture-ho tot junt, fins aconseguir un puré més o menys fi.
- Serviu en un bol o cassoleta i guarniu amb menta fresca i amb un rajolí d'oli d'oliva. Acompanyeu amb bastonets de pa, torradetes, o bé amb crudités (bastonets de verdures: pastanaga, api, cogombre... ) i a gaudir!!!
- Aquesta recepta la podeu adaptar a la vostra manera, aprofitant el que us ofereixi l'hort: alls tendres, julivert... i al vostre gust, si no teniu fruits secs però teniu festucs, també us pot quedar molt original.
Aquí trobaràs les propietats de les faves i altres receptes...
Bon profit!!!
Ei Rosa,
ResponEliminaM'ha agradat aixó de l'humus de faves, ja començo a estar cansada de les faves estofades a la catalana.
Felicitats pel blog,
Fina Casas
Gràcies Fina!!!
EliminaDoncs ja veuràs amb "el pesto"...
Rosa :)