M'agradaria que fos un article escrit amb diverses mans, ja que la meva proposta va de llibres, si, si, però no de llibres acadèmics, alliçonadors, o de filosofies alimentàries, sinó de narrativa i novel·les gastronòmiques, i com bé comprendreu, per això es necessita temps, perquè cal llegir-los abans, així que, compto amb la vostra col·laboració, ;)!!!
He estructurat la meva tria com ho feia magistralment en Marcel Gorgori amb els vins, en el seu programa "En clau de vi" amb els vins clau, penseu però.. que de llibres gastronòmics n'hi ha molts i de gustos a l'hora de triar-los també :). Aquí us deixo doncs amb la meva selecció.
Els llibres clau
Un clàssic
Como agua para chocolate (Castellà)
Autora: Laura Esquivel

Emocions
i sentiments es manifestaran en els plats cuinats per la Tita,
apresos des de petita quan creixia a la cuina de la casa amb la Nacha.
La Tita no només enlluernarà amb els sabors i textures dels seus plats,
sinó que la tristesa, l'alegria, el desig i el dolor que sent a l'hora
de preparar-los, contagiarà irremeiablement a tothom que els provi.
El relat conjuga magistralment la gastronomia mexicana tradicional amb els sentiments dels personatges.
Un descobriment
Sal de vainilla (Català/ Castellà)
Autora: Ada parellada

És un llibre on els personatges hauran de lluitar contra les adversitats pròpies i alienes, però sempre amb un to optimista, envoltats d'un aire de misteri i una passió continguda, però també un amor incondicional per la cuina.
L'Ada ens transmet mitjançant el llibre la importància de donar la volta a les coses i convertir-les en noves oportunitats
Un de curiós
La insólita amargura del pastel de limón (Castellà)
Autora: Aimee Bender

La Rose comença un llarg camí on es capaç de descobrir les emocions de fins i tot el pagès que conrea les verdures, l'estat d'ànim de qui les ven i l'actitud de qui les prepara. Tot això anirà condicionant la seva adolescència, esbrinant sense voler les intimitats de tothom, sobretot les de la seva família. Un llibre curiós.
L'elegant
Una llaminadura /Rapsodia Gourmet (Català/castellà)
Autora: Muriel Barbery
Argument: Llibre per gaudir tan del contingut com de la forma en què està escrit. Muriel Barbery és l'autora de "L'elegància de l'eriçó", i en aquest cas la història se situa al mateix edifici de la rue Grenelle de Paris, i se centra en un dels personatges secundaris de la novel·la anterior, el crític gastronòmic Pierre Arthens, que viu al quart pis, de
reconegut prestigi però també de reconegut mal caràcter, superb,
implacable i mancat de sentiments.
El llibre narra la història d'aquest crític quan està a punt de morir, i intenta recordar un sabor que el va fer feliç molt temps enrere, i que pràcticament tenia oblidat. Una
llaminadura, en definitiva, literària i gastronòmica que conté alguns
passatges memorables. Muriel deixa entreveure el seu elegant estil, i la seva gran destresa literària.
Altres recomanacions: Chocolat, Come, reza, ama, La cuinera, Amigas entre fogones... Uiii, i molts d'altres pendents de lectura. Ahhh, i per cert d'altres que em recomaneu vosaltres, d'acord?
Apa-li doncs, ja en teniu per fer un bon tastet...
I ara sí, que gaudiu d'un bon estiu :)!!!
Bon estiu!!!!
ResponEliminaIgualment :)!!!
Elimina