En clau de llibres

Seguint la línia del primer post de llibres "Tast de lletres", un article on parlava de llibres gastronòmics i d'històries relacionades amb els aliments i el mon de la cuina, volia compartir amb vosaltres una nova troballa literària que he afegit a la meva tria; "La cuinera". És possible que ja l'hàgiu llegit, però si no és el cas, us el recomano de totes, totes. A banda de ser una interessant novel.la històrica, la trama us atraparà i emocionarà :)
I seguint la meva selecció de llibres clau, aquí va la meva valoració

Val més del que costa
La cuinera (Català i castellà)
Autora: Coia Valls

Argument:
La protagonista és la Constança, una jove que deixa enrere les seves arrels i la seva terra per arribar a la nostra, a una Barcelona convulsa on hi viuen els seus avis, és una dona dolça, un xic descarada però amb un caràcter ferm, sap allò que vol i lluitarà per aconseguir-ho.

La Constança somia en ser una gran cuinera, però el fet de ser dona en una època dominada pels homes li farà les coses molt difícils i qui sap si mai podrà aconseguir el seu somni.

La seva travessia amb vaixell des de Lima fins a Barcelona ens comença a mostrar una jove amb empenta i tot allò que deixa enrere, el seu amic Iskay, un indígena de la tribu dels quítxues amb qui des de petita ha compartit somnis i secrets vora el riu.

Un contrapunt entre la natura i la senzillesa d’un món que és va allunyant poc a por per mostrar-nos un nou port on la seva vida canviarà.

Tots/es tenim dins nostre una Constança, una part de nosaltres amb somnis i esperances, amb ànsies de lluitar per allò que sembla gairebé impossible i alhora trobar el nostre lloc en el món.

La cuina forma part de les tradicions i a la cultura de cada lloc, un element que reuneix a les famílies i que aporta records de la infantesa.

Una novel·la plena de contrapunts, de contrastos i aromes, un plat ben construït, ric en textures i colors, marinat per un ambient on gaudir de la cuina ja sigui senzilla o complexa.

Espero que gaudiu d'una bona lectura i un bon estiu!!! 

Comentaris