Quin cacau!

Quin cacau! és una expressió coloquial per expresar gran desordre i confusió; en definitiva mullader, merder... Podríem dir que, defineix prou bé la situació viscuda el passat mes de març i principis d'abril, a l'inici del confinament. Ara amb més calma i perspectiva, potser hem descobert que justament aquest moment també ens ha permès una instrospecció que no ens permetiem, o bé un temps per dedicar a d'altres coses que desconeixiem del tot. Aprofitem-l'ho!

I per celebrar-ho, si em permeteu l'expressió, us vull oferir una elaboració dolça, sempre amb uns ingredients de qualitat, que ens aportaran nutrients interessants i ens endolciran la vida en tots els sentits.

Flam de cacau

Ingredients per 4-5 flams
  • 500ml  Beguda d'arròs o d'arròs + avellana, ametlles...
  • 2 c.s. de xarop d'arròs, coco o arç,...
  • 2 c.s. de cacau cru
  • 1.5 c.p. d'agar-agar molgut
  • 1 xic de sal 
  • 1 xic d'extracte de vainilla 
  • 1 c.s. d'amella en pols o en pasta, o bé d'altres fruis secs
Toppings: ratlladura de taronja eco, compota de taronja, avellana triturada, o el que us agradi :)

Pas a pas
  1. Separeu uns 100 ml de la beguda vegetal, la resta la poseu al foc juntament amb les 2 cullerades de xarop, i un xic de sal i vainilla.
  2. En fred diluiu el cacau cru i l'agar-agar, i reserveu.
  3. Quan arranqui el bull, afegiu-hi el cacau diluït amb l'agar-agar i el deixeu coure 2-3 minuts tot remenant. A l'ultim moment hi afegiu l'ametlla en pols o la pasta de fruits secs que tingueu, cal remenar-ho bé perquè quedi homogeni. 
  4. Per últim ompliu els motlles, els deixeu atemperar, i despés cap a la nevera.
  5. Quan emplateu els flams, afegiu-hi, ratlladura de pell de taronja, o compota de taronja, trossets d'avellana torrada....
Mmm.. Espero que us hi animeu, i que em digueu la vostra :)!!
Notes: c.s. Cullera sopera, c.p. Cullera de  postre


Us deixo l'enllaç sobre la ressenya del llibre desig de xocolata de la Care Santos



Comentaris