Gratitud a tot el personal sanitari


Ja ve de lluny, massa lluny, aquesta falta de reconeixement cap al col·lectiu d'infermeria, i per extenció a tot el personal del món sanitari en general.
Filo més prim, i busco al dicionari el significat de reconeixement i em porta cap a la paraula agraïment, entesa com a: "Sentiment afectuós envers qui ens ha fet un bé, un servei, un favor".  Això està molt bé, però no m' acaba de convèncer. No n'hi ha prou. Perquè; a quin preu? sota quines condicions? compensa?

En aquests moments entendria perfectament que qualsevol persona d'infermeria o altre sanitari em digués que s'està desenamorant de la seva feina, que es replanteja les coses, i fins i tot la vida. Perque no ens enganyem, la jornada laboral, la implicació, el compromis, la relació amb el dolor, amb la vida i la mort, no ténen res a veure amb la d'altres àmbits, de cap manera, no és el mateix.

I des d'aquest raconet reivindico el seu reconeixement i compensació a diferents nivells, tal i com es mereixen. Perquè el món, la societat, requereix urgentment un reajustament de prioritats, una profunda endreça, repensar què és allò realment important i posar-hi uns bons fonaments, per després cuidar-ne l'estructura i tot l'engranatge, i no només des de l'enteniment i la raó, sinó també des del cor.

Voldria aquí destacar un paràgraf del text "Mirar que el que fem tingui sentit" d'en Carles Capdevila, per reflexionar-hi:
¿Té cap sentit esperar una revolució que ho arregli tot? M'apunto més aviat al club dels que pensen que aprofitant que aquest món no funciona gens, ens toca anar-lo arreglant amb les mans amb cada acció que fem com a consumidors, com a ciutadants. Aplicant el que anomenem pensament crític, i vol dir dubtar de les inèrcies, del que ens diuen, del que fem. Donar-hi un parell de voltes...
...I a poc a poc, fent petits gestos que tenen sentit, arregles la teva vida, que deu ser el primer pas per arreglar el món"

I bé, per anar tancant m'agradaria enviar una forta abraçada a tot aquest col.lectiu, donar-vos mil gràcies de cor a moltes de vosaltres per haber confiat en mi i amb els proveidors que m'han ajudat a fer possible que us arribessin les flors de Bach, i permetre'm entrar una mica en els vostres neguits per fer-los més compartits i portables.


Comentaris

Publica un comentari a l'entrada