Abraça la tardor

El 22 de setembre arriba el canvi d'estació o l'equinocci de tardor, que vol dir mateixa durada del dia i la nit.

La tardor és una època de transició en la qual encara podem gaudir d'algun dia calorós, però que acaba amb fred de debó.

Per a molts/es és l'etapa, després del descans estiuenc, de represa d'obligacions i rutines; un adéu a la calor i a la llum infinita. Això suposa, de vegades, una càrrega feixuga de portar i que s'acabi visquent amb més pena que glòria. 

Aquests sentiments són molt comuns en moltes persones d'aquesta part del món, la qualcosa fa pensar que voldriem viure en un estiu etern. Paraules com "depresió post vacances", baixada de l'estat d'ànim, apatia, tristesa... Com passa sovint, patim un profund malestar degut a la nostra desconnexió de la natura i potser també del fluïr de la vida.

Si observem el nostre entorn podrem apendre molt; l'arribada dels equinoccis i els solsticis ens recorden que la vida és canvi, que res és estàtic, que hi ha uns cicles que se succeeixen irremeiablement, ens agradi o no. 

Potser ens entestem massa en què les coses siguin com a nosaltres ens convinguin, i enlloc d'acceptar-les i abraçar-les intentem canviar-les fins acabar esgotats. Doncs bé, us proposo de que acceptem el que ens regala la tardor.

Què ens regala la tardor?

Si obeservem els arbres veurem que les fulles poc a poc van canviant de color; passen dels verds als grocs, rogencs, ocres per després caure i deixar lloc a les que arribaran de nou a la primavera. De mentres a les arrels hi ha molta activitat; emmagatzematge dels nutrients necessaris per passar l'hivern.

Quelcom semblant passa amb alguns animals que tenen el rebost ple per passar l'hivern, o bé directament passen a un estat d'hibernació.

El que realment ens mostra la tardor es que la vida passa de l'exterior a l'interior. La falta de llum ens convida a recollir-nos per connectar amb el nostre interior, a descansar i a valorar la nostra collita. És un moment important de transformació.

Per tant, per afrontar la nova estació d'una forma més harmoniosa i equilibrada

haurem d'adaptar la nostra alimentació i els nostres hàbits igual que fa la natura. Procurarem un rebost de tardor on predominin les hortalisses d'arrel: Remolatxa, pastanaga, moniato, nap, ravanets... i les d'arran de terra; carbassa, cols... Així com fruites: Magrana, raïm, fruits del bosc, codony, caki... i les castanyes.

D'altra banda cuidem la nostra ment i les emocions, acompanyant-les i escoltan-les sense por i amb actitud de transformació.

I si no...

No obstant això, si sents que no t'adaptes bé; que l'apatia, la fatiga et superen o bé que l'ansietat, la por, la tristesa se't presenten descontroladament, la teràpia de flors de Bach t'ofereix un suport molt important per gestionar aquests desequilibris i recuperar la pau i tranquilitat per viure una tardor de qualitat.


Rosa Torras

Dietista i terapeuta floral (699929004)



Comentaris

Publica un comentari a l'entrada