Panna-cotta de coco vegana amb coulis de mores

A finals d'estiu i amb la tardor a la cantonada marca la temporada de les fruites més dolces, ja que aquestes al contenir menys aigua afavoreixen la seva densitat nutritiva. Però no ens equivoquem, tot i tenir més contingut en sucres, la seva fibra fan que la càrrega glucèmica (CG) sigui molt més baixa que en d'altres fruites que no ténen aquesta fama.

Aquestes condicions les trobem en les mores, els nabius, les figues, el raïm, la magrana, el préssec tardà i més tard ja ens vindran les fruites com el caki, el codony i les cítriques.

A ningú se li escapa que aquest estiu ha estat molt incert i estrany, doncs bé, sembla que els esbarzers també han patit els seus neguits, almenys a la Catalunya central. Les pecipitacions tan sobtades i la fresca de primers de setembre no els ha probat. Tot i amb això, ahir ens vam fer amb un grapat maco de mores, i com que no donava per fer-ne mermelada vaig decidir fer aquesta recepta que a banda de delicosa, és super lleugera.

Panna-cotta de coco amb coulis de mora

 

La panna-cotta com els seu nom indica és nata cuïta amb sucre, i el seu origen és italià. La seva fama vé en part per la seva textura, ja que tot i semblar que és gelatinosa, la seva cremositat la fa molt similar a un flam. Doncs bé us presento la meva proposta que a més de no portar lactis, si voleu,  la podeu fer sense sucre.

 

Ingrediets Panna-cotta

  • 500 ml Beguda de coco (sense sucre afegit)
  • 1cc d'oli de coco verge extra
  • Xic d'estracte de vainilla
  • 1cp d'agar-agar en pols
  • xic de sal
  • Endolcidor (opcional) -> 1 cs d'atzavara o de melassa

Pas a pas 

  1. Separa un xic de beguda de coco, i posa la resta al foc amb la vainilla i el xic de sal.
  2. Afegeix l'agar-agar a la beguda freda que tenim separada i remana-ho fins que quedi ben desfet. Quan arranqui el bull la que tens al foc, ja li podràs afegir la resta juntament amb l'oli de coco i ho deixarem fins que torni a bullir i hagi cuït 2 minuts.
  3. Reparteix la beguda en motllos de vidre, ja que el servirem així juntament amb el coulis. Quan s'atemperin, posa'ls a la nevera.

Ingredients coulis de mores

2 tasses de mores

1/2 llimona

2-3 cs d'aigua

1 llavor de cardamom

1cs de xarop d'atzavara o altre  



Pas a pas

  1. Renta bé les mores i hidrata-les un parell de minuts.
  2. Posa en un cassó les mores amb la resta d'ingredients. Encén el foc baix, i vés remenant sovint. Si queda molt espès li pots afegir miquetes d'aigua ja que ha de quedar més cremós que una  mermelada. En 15-20 minuts ja ho tindràs.
  3. Treu-li el cardamom i passa-ho pel passapurés per tal de que et quedi una textura ben fina, i voalà, ja ho tens.
  4. Deixa-ho que refredi a temperatura ambient i ja ho tindràs llest per emplatar.
  5. Disfruta-ho!!
Sàvies que...
Les mores i totes les fruites de color porpra son molt riques en antocianines, vitamina C i betacarotens.

Antocianines: es tracta d’un tipus de pigment (blau/porpra) amb un gran potencial antioxidant (fins a cinquanta vegades superior a la vitamina E i unes vint vegades superior a la vitamina C). De la mateixa manera que ajuden les plantes a protegir-se contra les radiacions solars impedint-ne l’oxidació, també ens poden ajudar a enfortir i a rejovenir els teixits de l’organisme.

Són excel·lents per mantenir o millorar la salut de la vista, la pell, els ossos, millorar la transmissió neuronal i la memòria, la qualitat dels vasos sanguinis, la immunitat, regulen el trànsit intestinal i el colesterol (segons els continguts en fibra) i ajuden a desintoxicar. Ja veieu, son tot un tresor, que moltes vegades busquem en aliments d'altre punta del món.


cc= cullereta de cafè
cp= cullereta de postre 
cs= cullera sopera
 


Comentaris