Qui té un hort... té un tresor!

Sí, sí, és ben cert, i sobretot si és ecològic! Tanmateix cal saber dues coses:

🔸Que la natura sempre tira endavant i s'adapta malgrat les adversitats que pugin sorgir.
🔸Que la collita l'hauràs de compartir sempre amb les bestioles que conformen l'ecosistema de l'hort, que encara que et puguin importunar, fan la seva funció de la millor manera i com més equilibrat sigui, millor :)

I això és el que ara ens passa amb les maduixes, que només canviar de color, cargols i llimacs ja fan el seu tastet. Espero que ben aviat  l'erissó faci també la seva tasca ;)

I ben entrada la primavera, després de gaudir d'hortalisses com les carxofes, les faves i els pèsols, ens arriben les fruites de colors intensos  i rogencs com les maduixes, les cireres i els albercocs.

Aquest any però, les maduixeres estan sent molt generoses, i com que la maduixa és una fruita que ens captiva en tots els sentits, avui vull compartir amb vosaltres una recepta que a banda d'espectacular, és molt senzilla, saludable i nutritiva, som-hi doncs!!

Pastis de maduixes raw
L'alimentació raw es basa en aliments crus d'origen vegetal que no hagin estat sotmesos a temperatures superiors als 42º C, d'aquesta manera les vitamines i minerals no es degraden per la cocció.

Ingredients per un motlle de 20 cm
Base:
3/4 de tassa  d'ametlles (pot ser un altre fruit sec)
3/4 de tassa de dàtils Medjoul

Farcit:
1.5 tasses d'anacards crussos i remullats tota la nit
375 gr. de maduixes ecològiques
1/3 de tassa de xarop d'atzavara
1/3 de tassa d'oli de coco
1 xic de vainilla
3-4 maduixes i fulles de menta (per decorar)

Pas a pas
  • Fem la base amb un processador d'aliments. Hi posem les ametlles i els dàtils (sense pinyol) i ho triturem fins que quedi una pasta flexible. Aboquem aquesta massa al fons del motlle i amb les mans l'anem adaptant fins que quedi ben compacte.
  • A banda escalfem l'oli de coco al bany maria perque es desfaci i hi poguem treballar, això és el que donarà consistència al pastís.
  • Introduïm tots els ingredients a la batedora: Els anacards remullats, les maduixes, l'atzavara, l'oli de coco i la vainilla, i ho batem tot fins que quedi ben integrat i cremós.
  • Aboquem aquesta massa dins del motlle i decorem.
  • Ara, l'haurem de desar a la nevera de 4-6 hores, però per assegurar la seva consistència millor que el poseu després 1-2 hores al congelador (abans de consumir)
  • Desenmotlleu-lo amb cura, i ja el tindreu llest per gaudir-lo!!



Prem aquí si vols saber el "Quèquicom de les maduixes"

La natura sempre ha anat molt per endavant nostre, aprenem-ne!!


Comentaris