La recepta original s'elabora amb búlgur, que són grans de blat precuinat i després trencat, tot i que actualment també s'elabora amb cuscús. No obstant, jo vull proposar-vos una recepta amb coliflor, una crucífera que permet un ventall extraordinari d'elaboracions; desde substituir diferents grans de cereals com arròs, cuscús, búlgur... a bases de pizza, foccacies o tartaletes. En fi que la cosa no té límits, i que de ben segur, encara té sorpreses per oferir-nos.
Ingredients per 3
- 1/2 Coliflor
- 2 Tomàquets mitjans
- 1/2 Ceba tendre
- Julivert picat
- Fulles de menta
- Suc de 1/2 llimona
- Oli d'oliva verge extra
- Comí molgut, sal i pebre
Pas a pas
- Renta i talla la coliflor a trossets, i posa'ls en un processador d'aliments fins que et quedi una textura petita (no ho facis amb túrmix perquè quedaria massa triturat).
- Posa a bulllir aigua amb sal en una olla, quan arranqui el bull li afegeixes la coliflor en textura de búlgur, i la deixes coure 5-10 minuts i ho coles. Això ho fem perquè sigui més digestiva, doncs la recepta es pot fer sense cocció, però és molt cert que no tothom tol.lera bé la coliflor en cru.
- Escorrem bé la coliflor, la deixem refredar i reservem.
- Tallem la ceba a quadrets ben menuda, i el tomàquet a daus. Piquem el julivert i unes fulles de menta i ho barregem tot amb la coliflor.
- Amanim amb el suc de llimona, sal, xic de pebre i 1/2 c.c. de comí mòlt i un raig generós d'oli d'oliva. Remenem bé i ho deixem reposar en nevera perquè s'integrin bé els sabors.
- Preseta-ho en un bol amb fulles de menta, i a gaudir!!
Apunts dietètics
La coliflor és una verdura molt lleugera, però molt rica nutricionalment; en vitamines i minerals:Destaca pel seu contingut en vitamina C, vitamina B9 i B6.
En quant a minerals destaquen el potassi, el ferro, el calci i el sofre.
Té molts compostos antioxidants molt beneficiosos per l'organisme, que van des del control del colesterol al dels radicals lliures.
Conté substàncies antiinflamatòries i cicatritzants, a més de protegir-nos contra les infeccions víriques i bacterianes.
La coliflor és un aliment que satisfà, és ideal per a persones que acostumen a tenir ansietat pel dolç, ja que calma el desitg de menjar-ne.
Això sí, si es pateix d'hipotiroïdisme, millor menjar-ne ocasionalment i ben cuinada.
Llegenda: c.c.: Culleradeta de cafè
Si vols saber-ne més de les cols, et deixo l'enllaç aquí del quèquicom.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada