Taboulé de coliflor

El tabulé o taboulé, és una amanida fresqueta típica de l'Orient Mitjà ideal per als mesos calorosos, ja que a més de refrescar ens permet un munt de preparacions fàcils per emportar.

La recepta original s'elabora amb búlgur, que són grans de blat precuinat i després trencat, tot i que actualment també s'elabora amb cuscús. No obstant, jo vull proposar-vos una recepta amb coliflor, una crucífera que permet un ventall extraordinari d'elaboracions; desde substituir diferents grans de cereals com arròs, cuscús, búlgur... a bases de pizza, foccacies o tartaletes. En fi que la cosa no té límits, i que de ben segur, encara té sorpreses per oferir-nos.

Ingredients per 3

  • 1/2 Coliflor
  • 2 Tomàquets mitjans
  • 1/2 Ceba tendre
  • Julivert picat
  • Fulles de menta
  • Suc de 1/2 llimona
  • Oli d'oliva verge extra
  • Comí molgut, sal i pebre 

Pas a pas

  1. Renta i talla la coliflor a trossets, i posa'ls en un processador d'aliments fins que et quedi una textura petita (no ho facis amb túrmix perquè quedaria massa triturat).
  2. Posa a bulllir aigua amb sal en una olla, quan arranqui el bull li afegeixes la coliflor en textura de búlgur, i la deixes coure 5-10 minuts i ho coles. Això ho fem perquè sigui més digestiva, doncs la recepta es pot fer sense cocció, però és molt cert que no tothom tol.lera bé la coliflor en cru.
  3. Escorrem bé la coliflor, la deixem refredar i reservem.
  4. Tallem la ceba a quadrets ben menuda, i el tomàquet a daus. Piquem el julivert i unes fulles de menta i ho barregem tot amb la coliflor.
  5. Amanim amb el suc de llimona, sal, xic de pebre i 1/2 c.c. de comí mòlt i un raig generós d'oli d'oliva. Remenem bé i ho deixem reposar en nevera perquè s'integrin bé els sabors.
  6. Preseta-ho en un bol amb fulles de menta, i a gaudir!!

Apunts dietètics

La coliflor és una verdura molt lleugera, però molt rica nutricionalment; en vitamines i minerals:

Destaca pel seu contingut en vitamina C, vitamina B9 i B6.

En quant a minerals destaquen el potassi, el ferro, el calci i el sofre.

molts compostos antioxidants molt beneficiosos per l'organisme, que van des del control del colesterol al dels radicals lliures.

Conté substàncies antiinflamatòries  i cicatritzants, a més de protegir-nos contra les infeccions víriques i bacterianes.

La coliflor és un aliment que satisfà, és ideal per a persones que acostumen a tenir ansietat pel dolç, ja que calma el desitg de menjar-ne.

Això sí, si es pateix d'hipotiroïdisme, millor menjar-ne ocasionalment i ben cuinada.

Llegenda: c.c.: Culleradeta de cafè

Si vols saber-ne més de les cols, et deixo l'enllaç aquí del quèquicom.

 

 

Comentaris